Csatornatetőket lovasítottak meg az ócskavasgyűjtők Székelyudvarhelyen

Tilosban járó ócskavasgyűjtőket füleltek le Székelyudvarhelyen, közölte a Facebookon a helyi rendőrség.

„Ma reggel, nem sokkal kilenc óra után telefonos bejelentés érkezett diszpécserszolgálatunkhoz, miszerint látták, amint a Bethlenfalvi úton két személy szekéren szállít egy fémből készült szennyvízaknát, egyéb fémekkel együtt” – olvasható a bejegyzésben. Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

A helyi rendőrök azonnal kiszálltak a helyszínre, azonosították és igazoltatták a bejelentésben szereplő személyeket, akik elismerték, hogy jogtalanul emelték el a szennyvízakna fedelét. Időközben kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, a polgármesteri hivatal illetékeseinek több csatornafedő eltűnéséről is tudomásuk van.

A helyi rendőrök értesítették az országos rendőrséget, majd pedig ténymegállapító jegyzőkönyv kísértében átadták az ügyet a további kivizsgálás érdekében.

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ha hasonló, vagy bármilyen, a közösséget érintő veszélyt, gyanús személyt vagy tevékenységet észlelnek, azonnal hívják az intézmény diszpécserszolgálatát a 0266210210-es telefonszámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?