banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Nem kötelező, de ajánlott a működési engedélyek megújítása Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség felfüggesztette a vállalkozások működési engedélyeinek ellenőrzését, ezek érvényessége a veszélyhelyzet idejére érvényben marad. Ennek lejártával a cégtulajdonosnak 90 napjuk marad törleszteni teljes elmaradásukat.

Kerekasztal-beszélgetésre hívta a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség képviselőit, utóbbiak részéről Katona Lóránt osztályvezető és Fejér Csilla vett részt a csütörtöki eseményen.

„Jó ötletnek tartom, hogy évente legalább egyszer találkozzunk, elbeszélgessünk, kicseréljük gondolatainkat, véleményt egyeztessünk olyan témákban, tevékenységekben, amelyekben mind az udvarhelyi magánvállalkozók, mind a helyi rendőrség érintett” – mondta a találkozó elején Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke.

A nagyjából egyórásra sikeredett találkozón több területet is érintő kérdés hangzott el a jelenlévő vállalkozók részéről, szóba került a háztartási hulladékok elszállítása, az üzletek árufeltöltésének időrendje, a kereskedelmi egységek működtetése, a parkolási gondok, az udvarhelyi taxisok. A fő témát a székelyudvarhelyi kereskedelmi és szolgáltatást nyújtó vállalkozások működési engedélyeinek érvényessége jelentette, ezek ellenőrzése Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség hatáskörébe tartozik.

A találkozón elhangzott, hogy bár korábban az engedély megújítását elmulasztó cégtulajdonosok felszólítását követően a helyi rendőrség rendszeres ellenőrzéseket tartott, ezt a tevékenységüket a járvány kitörésével felfüggesztették.

„2019-ben sikerült megbeszélnünk a polgármesteri hivatallal, hogy küldjenek értesítést a cégtulajdonosoknak, miszerint március 31-ig kell megújítaniuk működési engedélyüket, ez meg is történt, csakhogy közbejött a járvány, így az engedélyek kiváltása is bonyolultabb lett, és a veszélyhelyzet idejére a tavaly kiváltott engedélyek amúgy is érvényben maradnak” – közölte Fejér Csilla.

A helyi rendőrség kereskedelmi ellenőrzéseket végző részlegének munkatársa megjegyezte, hogy bár nem kötelező, mégis ajánlott az engedélyek megújítása. „Amint lejár a veszélyhelyzet, a cégtulajdonosoknak 90 napjuk marad a teljes elmaradásuk törlesztésére, így könnyen tumultus alakulhat ki a pénztáraknál” – jegyezte meg a helyi rendőrség munkatársa.

(A címlapkép a szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?