banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ciucă az ukrajnai látogatása után: volt részem hasonló látványokban, de egyik sem volt ennyire megrázó

Nicolae Ciucă miniszterelnök úgy nyilatkozott a román közszolgálati televízió szerda esti műsorában, hogy az Ukrajna háború sújtotta övezeteiben tett látogatása során olyan megrázó látványban volt része, mint katonai karrierje alatt soha.

Ciucă arról számolt be, hogy lesújtották a látottak. „Katonai karrierem van, voltam már hasonló konfliktuszónákban, volt már hasonló látványokban részem, de soha nem ennyire megrázóban” – fogalmazott, hozzátéve, számára lehetetlen a megértés leghalványabb jelét is adni egy ilyen rombolást okozó megnyilvánulással szemben.

Fotó: Nicolae Ciucă Facebook-oldala

Elmondta, romba döntött lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat látott, mert figyelmen kívül hagyták a fegyveres harcnak azt az alapvető szabályát, hogy a civilek lakta területeket és bizonyos épületeket védeni kell. „Ez teljes mértékben megengedhetetlen és felfoghatatlan, és ezt elmondtam az elnöknek és a miniszterelnöknek is. Románia elítéli ezeket az atrocitásokat, ezeket a háborús bűnöket. Ezek nem maradhatnak büntetlenül” – jelentette ki a miniszterelnök.

Mint arról beszámoltunk, Kijevben tett hivatalos látogatást kedden Nicolae Ciucă miniszterelnök is, aki az Ukrajnának nyújtott román támogatás bővítésének lehetőségeiről folytatott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A román kormányfő, akit Marcel Ciolacu képviselőházi elnök és Bogdan Aurescu külügyminiszter is elkísért, az ukrán főváros közelében található Borodjankát, és Irpinyt is felkereste.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?