Ciucă: a kormány megfontolja az esetleges ukrajnai fegyverszállításokat

Románia fontolóra veszi Kijev arra vonatkozó kérését, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának – jelentette ki szerdán Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Nicolae Ciucă (szemüveggel) egy kijevi lakótelepen | Fotó: gov.roA kormányfő úgy fogalmazott a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján, hogy továbbra is „elemzik” az ukrán kormány kérését.

Mint beszámoltunk róla, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu képviselőházi elnök és Bogdan Aurescu külügyminiszter kedden látogatott Kijevbe, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Ciucă beszámolója szerint a megbeszélések fő témája a Románia által felajánlott gazdasági és humanitárius intézkedéscsomag volt. A román miniszterelnök kijelentette, hogy Románia kész részt venni Ukrajna újjáépítésében, és nyitott olyan ukrán vállalatok befogadására, amelyek működése ellehetetlenült Ukrajna területén.

A tárgyalások során Zelenszkij elnök azt ígérte, hogy az ukrajnai román kisebbség ugyanazokban a jogokban fog részesülni, mint a Romániában élő ukrán kisebbség – számolt be a kormányfő.

Kapcsolódók

Kimaradt?