Nem kérdezték, de nem is akar az ukrajnai háborúról beszélni Románia tábornok miniszterelnöke

Nicolae Ciucă miniszterelnök szerdán Nagyváradon azt mondta, nem kapott „közvetlen felkérést” arra, hogy tábornokként és szakértőként ismertesse az ukrajnai háborúval kapcsolatos nézeteit, de nem szeretne „konkrét észrevételeket ismertetni ebben a témában”, mert a miniszterelnöki hivatal szintjéről bármilyen nyilatkozatának más felhangja lenne.

Ciucát szerdán Nagyváradon kérdezték azokról a szemrehányásokról, hogy bár tábornok, katona és miniszterelnök, soha nem beszélt a magáról a háborúról, ami Románia északi szomszédjában, Ukrajnában zajlik.

Nicolae Ciucă miniszterelnök Nagyváradon | Fotó: Gov.ro

A miniszterelnököt megkérdezte egy újságíró: felkérték-e már, hogy tábornokként és szakértőként mondja el véleményét az ukrajnai háborúról?

„Nem kaptam közvetlen felkérést ebben a témában, de az biztos, hogy az én szakmai pályafutásom az, amit mi ismerünk, és amit önök is ismernek. Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy nem szeretnék konkrét specifikus részleteket bemutatni, mert minden ilyen szintű nyilatkozatnak más konnotációi vannak a közéletben és különösen a nemzetközi térben” – mondta válaszában Nicolae Ciucă.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?