banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ciucă a Föld napján: a jövőt a tiszta környezet, az erdősítés, a megújuló források használata biztosítja

A tiszta környezet, az erdősítés, a megújuló források használata és a természettel harmóniában való élés képessége biztosítja a jövőt – hangsúlyozza Nicolae Ciucă kormányfő a Föld napja alkalmából írt üzenetében.

„Ennek az egyensúlynak a helyreállítása egy olyan társadalom felelőssége, amely a fenntartható fejlődés útját választotta, és a polgárokat és az életminőséget helyezi előtérbe. A Föld napja a legjobb alkalom arra, hogy felismerjük, tisztelettel és hálával tartozunk a bolygónak, és hogy a jövő generációi számára tisztább környezetet kell teremtenünk. A természet megfelelő példát kínál nekünk: az egyensúly a kulcsa az egészségesebb jelennek, a fenntartható jövőnek” – írja Ciucă a kormány Facebook-oldalán.

A fiatalabb generációkat a mértékletességre, a természet tiszteletére és a bolygó védelmére kell nevelni, és az általa vezetett kabinet vállalja ezt a felelősséget, teszi hozzá a miniszterelnök.

Ciucă szerint a Képzett Románia programnak van egy környezetvédelmi eleme, amely a Zöld péntek projekttel közösen konkrét lépéseket tesz ebbe az irányba.

A Föld napja mozgalom idei jelmondata, a „Fektessünk be a bolygónkba!”, figyelmeztet minket, hogy anyagi erőfeszítéseket kell tennünk. A román kormány folyamatosan foglalkozik a környezetvédelemmel, célul tűzte ki a levegőminőség javítását, a helyes hulladékgazdálkodást és a zöld energiák minél szélesebb körű használatát, mutat még rá a miniszterelnök.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?