banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ciucă: Románia folytatja az igazságszolgáltatás reformját

Üzenetet tett közzé Nicolae Ciucă kormányfő az igazságszolgáltatás napja alkalmából, amelyben azt írja, hogy a Věra Jourová uniós biztossal való találkozás a Románia igazságszolgáltatási rendszerében zajló reformok folytatására sarkall.

Ciucă emlékeztet, hogy az igazságszolgáltatás napját minden évben július első vasárnapján ünneplik, hogy felhívják a figyelmet az igazságszolgáltatás, a bíróságok és az igazságszolgáltatási rendszerben dolgozók munkájának fontosságára.

Beszámolója szerint az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökével, Věra Jourovával nemrégiben folytatott megbeszéléseinek középpontjában Románia előrehaladása állt az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus (MCV) ajánlásainak végrehajtása terén.Fotó: Nicolae Ionel Ciucă Facebook-oldala

„Ezek arra ösztönöznek bennünket, hogy folytassuk az igazságügyi rendszer reformjára irányuló erőfeszítéseinket. A kihívás az, hogy a lehető legközelebb hozzuk a Romániára vonatkozó együttműködési és ellenőrzési mechanizmuson keresztül történő ellenőrzési folyamat lezárását, és bebizonyítsuk, hogy a román igazságszolgáltatási rendszer száz százalékban az Európai Unió igazságügyi elvei szerint működik” – hangsúlyozta a kormányfő.

Hozzátette, a kormány hisz az állampolgárt szolgáló, modern, hatékony, hozzáférhető és minőségi igazságszolgáltatásban, és ezek megvalósításához közelebb kerül az ország a helyreállítási terv keretében gyakorlatba ültetendő projektek révén.

Nicolae Ciucă aláhúzta, hogy a törvény és az igazság tisztelete, a polgárok jogainak és jogos érdekeinek védelme, a bírói kar és a törvény szolgálatában állók pártatlansága, feddhetetlensége és függetlensége mind olyan értékek, amelyeket elsődlegessé kell tenni a román igazságszolgáltatási rendszerben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?