Cioloș elutasítása után Cîţu jelentkezik kormányalakításra

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) felvállalja a tárgyalások elkezdését a Románok Egyesülésért Szövetségen (AUR) kívül valamennyi parlamenti párttal egy új kormány mielőbbi megalakításáról – közölte a Facebook-oldalán a Cioloş-kabinet beiktatásának szerdai parlamenti elutasítása után Florin Cîţu, a PNL elnöke.

Florin Cîţu korábban elzárkózott a PSD-től, de most már a baloldallal is tárgyalna | Fotó: AgerpresA jelenlegi ügyvivő miniszterelnök bejegyzése szerint a szerdai parlamenti szavazás eredménye azt mutatja, hogy a kormányát október után megbuktató pártok nem voltak képesek egy új kormány megalakítására, és nem voltak képesek megoldásokat kínálni az országnak. Kifejtette, hogy a járványhelyzet súlyosbodásának körülményei között felelősségteljes magatartásra és kompromisszumkészségre van szükség a pártok részéről.

„Romániának sürgősen teljes jogkörű kormányra van szüksége, és a megoldás a Nemzeti Liberális Párt köré megalakuló új kormány” – írta. Hozzátette: a PNL felvállalja a tárgyalások elkezdését az AUR-on kívül valamennyi parlamenti párttal egy új kormány mielőbbi megalakításáról.

„A parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve, éretten, felelősségteljesen, a hiúságunkat és büszkeségünket félretéve fogunk eljárni, keresve a válságból kivezető utat Románia számára” – fogalmazott Florin Cîţu.

Kapcsolódók

Kimaradt?