Kelemen Hunor: elnézést kell kérnünk a választóktól

Nem ezt ígértük a választóknak, ezért elnézést kell kérnünk tőlünk – jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, ügyvivő kormányfő-helyettes szerdán a parlament együttes ülésén, a Dacian Cioloș kijelölt miniszterelnök által javasolt kormányról tartott bizami szavazáson.

Az RMDSZ elnöke a szövetséget megillető időben azzal kezdte beszédét, hogy a tavaly decemberi parlamenti választások után stabilitást és fejlődést ígértek a romániai társadalomnak, erre alig kilenc hónappal a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az RMDSZ között kötött koalíciós megállapodás után „botrányok, veszekedések, széthúzások” uralják a politikát.

Kelemen Hunor: Ezekben a napokban nekünk, politikusoknak arról kellene vitatkoznunk, hogy milyen gondokkal...

Közzétette: RMDSZ – 2021. október 20., szerda

Kelemen szerint ezért minden parlamenti párt felelős, és elnézést kell kérnie a választóktól. „Ezúton én elnézést kérek minden választótól!" – mondta a pulpitusról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az USR-s képviselőkhöz és szenátorokhoz fordulva úgy fogalmazott az RMDSZ elnöke, hogy önös érdekekből felrúgták a kormánykoalíciót, és bár a többi pártot az „old school” képviselőinek, a régi beidegződések továbbvivőinek tartották, mégis összeálltak a baloldallal és a szélsőjobbal, hogy „mindenáron” megbuktassák azt a kormányt, amelynek korábban tagjai voltak.

Kelemen Hunor végül megerősítette, hogy az RMDSZ-es törvényhozók tartózkodni fognak a szavazáson.

Kapcsolódók

Kimaradt?