CFR: a kánikula miatt lassabban haladhatnak a vonatok, késésekre is számítani kell

A Román Vasúttársaság (CFR) bukaresti, temesvári, kolozsvár, iaşi-i és brassói regionális igazgatóságához tartozó 13 vasútvonalon a közlekedés „különleges körülmények” között zajlik, a vonatok sebessége korlátozott a vágányok szintjén mért magas hőmérséklet miatt - tájékoztat a CFR. Talán az sem meglepő, hogy emiatt késésekre kell számítani.

„A vasúti forgalom a Galați, Konstanca és Craiova régiókban normál körülmények között, sebességkorlátozás nélkül zajlik, de Bukarest, Temesvár, Kolozsvár, Iași és Brassó körzetében a vonatok különleges körülmények között közlekednek a pályaszinten mért magas, 50 Celsius-fokos hőmérséklet miatt” – közölték a vállalat képviselői.

Fotó: Pixabay

Megemlítik, hogy azokban az időintervallumokban, amikor a levegő hőmérséklete már meghaladja a 35-37 Celsius-fokot, a vasúti infrastruktúra karbantartói „folyamatosan kiegészítő ellenőrzéseket” végeznek a pálya szintjén, és „amikor a vasúti pálya hőmérséklete egyes állomásokon meghaladja az 50 Celsius-fokot, a vonatok sebességét átlagosan 20–30 km/h-val csökkentik a normál sebességhez képest, hogy a vasúti közlekedés teljes biztonsági körülmények között folyhasson”.

A CFR ugyanakkor közölte, a korlátozás csak időszakos, akkor van érvényben, amikor a sínpályák hőmérséklete nagyon magas. Amikor a hőmérséklet ismét lecsökken, a forgalom is helyreáll. Ennek ellenére – mint amúgy általában – számítani kell késésekre. Ű

A CFR közlése szerint kérésre tájékoztatják az utasokat a lehetséges korlátozásokról és a várható késésekről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?