FRISSÍTVE – Kövek estek a Transzofgarasi-útra, leállt a forgalom

Mindkét menetirányban leállt a forgalom csütörtökön a Transzfogarasi-úton az úttestre esett kövek miatt – közölte a Román Rendőrség közlekedési tájékoztató szolgálata, az Infotrafic.

Fotó: az Argeș megyei prefektúra Facebook-oldala

A tájékoztatás szerint Argeş megyében, a Transzfogarasi-út 56-os és 63-as kilométerszelvénye között a kiadós esőzések miatt tetemes mennyiségű kő esett az útra. A térségben jelenleg is esik az eső, az úttesten folyik a víz – írta az Agerpres.

A katasztrófavédelem és az útkarbantartók dolgoznak a magashegyi út járhatóvá tételén.

A megyei prefektúra Facebook-oldalán közöltek alapján mintegy ötven autó rekedt a környéken.

Fotó: az Argeș megyei prefektúra Facebook-oldala

FRISSÍTÉS: Radu Perianu, Argeș megye prefektusának tájékoztatása alapján a Transzfogarasi úton péntek reggel 9 óráig lezárják a forgalmat. „Azért döntöttünk így, hogy elkerüljük bármilyen veszélyt. A térségben ahol a hordalék felgyülemlett továbbra is esik az eső, a rossz időre vonatkozó narancssárga jelzés pedig éjjel kettőig érvényben van” – magyarázta. A Facebook-bejegyzés alapján az útkarbantartók, a katasztrófavédelem és a rendőrség is a helyszínen van.

Egy lengyel állampolgárságú nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Őt a rohammentő-szolgálat munkatársai ellátták.

Emlékezetes, hogy pénteken a Szebeni Megyei Kerékpáros Körverseny és a Transzfogaras Challenge nevű bicikliverseny miatt is forgalomkorlátozásra kell számítani, különböző időszakokban, több szakaszon is leállítják majd a gépkocsiforgalmat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?