banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nem meneszti a CFR-igazgatót a szállításügy miniszter, bár Cîțu szerint rászolgált

Védelmébe vette Cătălin Drulă szállításügyi miniszter Ovidiu Vizantét, az állami vasúttársaság (CFR) vezérigazgatóját, aki elhárította a felelősséget a viharkárok miatt a nyílt pályán veszteglő vonatok utasai ügyében.

Florin Cîțu miniszterelnök szerint, „ha Vizante a kormányba dolgozott volna, már rég otthon lenne”, de a határozott állásfoglalás ellenére a szállításügyi miniszter nem menesztette az igazgatót.Cătălin Drulă | Fotó: Agerpres

Vizante szerda éjjel, amikor a sajtó arról faggatta, hogy a tengerpart felől jövő vonat utasai – többségükben idősek és gyerekek –, akik több mint nyolc órát vesztegeltek a mezőn a meghibásodott felsővezeték miatt, kapnak-e ivóvizet és élelmet, azt válaszolta, hogy „majd kapnak, ha Bukarestbe érnek”. Az igazgató nemcsak, hogy együttérzésről nem tett tanúbizonyságot, de még rá is förmedt az újságírókra, hogy ne őt keressék olyan ügyekben, „amelyek nem rá tartoznak”.

A közvélemény felháborodott a hozzáállásán, és a kormányfő szerint is le kellett volna váltani az igazgatót – aki utólag elnézést kért a magatartása miatt –, de Cătălin Drulă szállításügyi miniszter azt mondta, hogy a menedzseri munkája kiértékelését „más szempontok alapján” fogják elvégezni.

Florin Cîțu egyébként neheztelését fejezte ki néhány minisztérium tevékenysége miatt, de nem fejtette ki, hogy melyekre gondolt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?