Frissítve: kisiklott tehervonat, újraindult a vasúti közlekedés Bukarest és a tengerpart között, de késésekre kell számítani

Egy negyven vagonból álló tehervonat öt kocsija kisiklott szerdán délután a Bukarestet a román tengerparttal összekötő vasúti pályán Fetești állomása közelében. A baleset miatt teljesen leállt a vasúti forgalom, emberek százai ragadtak a személyszállító vonatokon a főváros és a tengerpart között. FRISSÍTÉS: Csütörtök reggelre egy vágányt felszabadítottak és megjavítottak, de 15-40 perces késésekre kell számítani a teljes vasúti pálya helyreállításáig. 

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, az azonban biztos, hogy a mentés idejére az érintett vágányokat lezárták. A tehervonat, amely egy magánvállalat tulajdona, egyébként Konstancáról tartott Bukarest irányába, amikor a szerencsétlenség megtörtént. Személyi sérülést egyelőre nem jeleztek.

Fotók: Feroviari Facebook-csoport

A helyszíni képek alapján a vágányok is nagymértékben megrongálódtak. Erre a vasúti pályára egyébként korábban egymilliárd eurót költött a román állam, hogy a vonatok akár óránkénti 160 kilométeres sebességgel is haladhassanak, ha képesek erre. A beruházás révén ez a vasútvonal lett a legmodernebb az országban.

FRISSÍTÉS: Csütörtök reggelre a fél pályát felszabadították, de késésekre kell számítani

Csütörtökön kora reggelre részben helyreállt a vasúti forgalom Bukarest és a román tengerpart között, miután a szerdán délután Fetești mellett kisiklott tehervonat öt kocsiját hajnalra eltávolították az útból és ezáltal felszabadult egy vasúti pálya – írta meg az Agerpres hírügynökség a Román Vasúttársaság (CFR) közlése alapján.

A CFR hangsúlyozta, szakembereik csütörtök reggelre befejezték a felszabadított vasúti pálya javítását, és „a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében”, hogy mihamarabb visszaálljon az akadálytalan közlekedés az érintett szakaszon. Ugyanakkor megjegyzik, mindkét vágány megnyitásáig 15–40 perces késésekre kell számítani. 

Kapcsolódók

Kimaradt?