banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Őrizetbe vették a feteşti-i állomáson balesetet okozó mozdonyvezetőt

Huszonnégy órára őrizetbe vették a mozdonyvezetőt, aki ittas állapotban vasúti balesetet idézett elő a feteşti-i állomáson – tájékoztatott a Ialomiţa Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: a mozdonyvezetők szakszervezeti szövetségének Facebook-oldalaAz eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy egy magánvállalat 41 vasúti kocsiból álló, ócskavasat szállító és Craiováról a konstancai kikötőbe tartó szerelvénye a feteşti-i állomáson nekiütközött az ott álló másik tehervonatnak. Azt is megállapították, hogy az 54 éves craiovai mozdonyvezető nem tartotta be a jogszabályokban előírt pihenőidőt, a 30 km/h sebességkorlátozást a feteşti-i állomás bejáratánál, illetve a megállásra kötelező piros jelzőlámpát sem az állomásba való behajtás előtt.

Tesztelésekor 40 mg/l tiszta alkoholt mutattak ki a leheletében – ismertette közleményében a rendőrség.

A férfi ellen a munkahelyi kötelessége elmulasztása vagy hibás teljesítése miatt folytat nyomozást a feteşti-i ügyészség. A baleset miatt mindkét irányban lezárták a vasúti forgalmat a Bukarest–Konstanca fővonalon, a vonatok terelt útvonalon közlekedtek csütörtökön.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?