Kisiklott az alagútban egy tajvani vonat, közel ötvenen meghaltak

Nehéz körülmények között zajlik a mentésAlagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a legfrissebb értesülések szerint 48 halottja és 66 sérültje van az elmúlt négy évtized legsúlyosabb helyi vonatbalesetének. A mozdonyvezető is életét vesztette.

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki.

A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a szerencsétlenség azután következett be, hogy a szerelvény nekiütközött egy tehergépkocsinak, amelyet a kézifék behúzása nélkül parkoltak le egy közeli építkezésen, és egy lejtőről a sínekre csúszott. Vezetőjét kihallgatják.

A szerelvény nyolc vagonjában több mint 350-en utaztak. Az első négy kocsiból 80-100 embert sikerült kimenteni, de a másik négy deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk. A tűzoltóság korábban közleményében úgy fogalmazott az előzetes vizuális szemle alapján, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben sok ember nem mutat életjelet.

A szerencsétlenség egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén történt.

Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során.

Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.

Kapcsolódók

Kimaradt?