Megduplázódott az indiai vonatszerencsétlenség áldozatainak száma

Legfrissebb jelentések szerint legalább 127 halálos áldozata és mintegy 150 sérültje van a vasárnap hajnali észak-indiai vonatszerencsétlenségnek - közölte hétfőn a rendőrség, miután a baleset helyszínén befejeződött a túlélők utáni kutatás.

A legutóbbi hírek még kilencven halottról szóltak. Hetvenkét sérültnek súlyos az állapota.

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt vasárnap kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő, 23 vagonból álló, mintegy kétezer embert szállító személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. A baleset pillanatában az utasok zöme aludt.

A Times of India című napilap azt írta hétfőn szakértőkre hivatkozva, hogy a balesetet feltehetően sínhiba okozhatta, amelynek kiváltó oka a téli és a nyári időszak közötti nagy hőmérséklet-különbség lehetett. A katasztrófa okát vizsgáló bizottság azonban erről egyelőre nem tájékoztatott.

Indiában található a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata: naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák rosszak, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?