FRISSÍTVE – Ittas mozdonyvezető okozhatta a fetești-i vonatbalesetet

FRISSÍTVE: Összeütközött két tehervonat szerda éjjel Fetești-nél, emiatt csütörtökön leállt a vasúti közlekedés a Bukarestet a Fekete-tenger partján lévő Konstancával összekötő M 800-as fővonalon. FRISSÍTÉS: A közlekedési miniszter szerint ittas mozdonyvezető okozta a vonatbalesetet.

A Ialomița Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint szerda éjjel fél tizenkettőkor történt a baleset két különböző magán vasúti szállítmányozó vállalat járművei között: az egyik szerelvény vesztegelt, amikor a másik belerohant. Az ütközés következtében több vasúti kocsi kisiklott és megsérültek a felsővezetékek. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miként kerülhet egy vágányra a két szerelvény.

A baleset és a mentési munkálatok miatt csütörtökön töröltek 11 vasúti járatot, amelyek az említett vonalon közlekednek, a Bukarest–Mangalia és a Konstanca–Brassó InterRegio-járatok pedig kerülő útvonalon közlekednek.Forrás: a mozdonyvezetők szakszervezeti szövetségének Facebook-oldala

Cătălin Drulă közlekedési miniszter azt nyilatkozta csütörtök reggel, hogy tudomása szerint a balesetet okozó mozdonyvezető ittas volt, és elaludt a fülkében – írja a Digi24.ro a Mediafaxra hivatkozva. A tárcavezető felhívta a magán vasúti szállítmányozó vállalatok vezetőinek a figyelmét, hogy „nem játszhatnak a vasúti infrastruktúrával”.

Oana Brânzan, az Román Államvasutak (CFR) sajtószóvivője a Digi24-nek elmondta, hogy a vétkes mozdonyvezető hátulról rohant bele a fetești-i állomás 2-es vágányán várakozó szerelvénybe, figyelmen kívül hagyva az állomáson kívüli „megállj!” jelzést. A várakozó vonat négy, a hátulról érkező vonat 14 kocsija siklott ki, és felborult a mozdonya is.

(Nyitókép forrása: observatornews.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?