Kisiklott egy teherszállító vonat Marosfő közelében, több száz utasnak kellett várakoznia

Csütörtök este fél tíz körül leugrott a vágányról egy teherszállító vonat kereke Marosfő után néhány kilométerrel, egy erdei részen. A szerelvényt daru segítségével lehetett csak visszaállítani a pályára, ám annak érkezésére több órát kellett várni, így az éjszaka közepén az utasok szállítását buszokkal oldotta meg a Román Vasúttársaság (CFR). Ez legalább 3-4 óra késést jelentett mindenki számára.

Vonatpótló buszokkal szállították tovább az utasokat | A cikkre kattintva galéria nyílik/A szerző felvételeiA teherszállító vonat a marosfői állomás után siklott ki, így elzárta a közlekedési lehetőséget mindkét irányba. Így akik Nagyvaradról mentek Brassó felé vonattal, illetve, akik Székelyföldről utaztak a Corona-járattal, vonatot kellett cseréljenek. A CFR vonatpótló autóbuszokkal oldotta meg az utasok átszállítását Marosfőről Csíkszentdomokosra, így a Nagyváradról érkezők a Coronával folytathatták tovább útjukat, míg a Coronára jegyet váltók a CFR szerelvényeivel utaztak tovább.

A Szatmárnémetiből érkezőkre is ugyanez a folyamat várt, a csíkszentdomokosi állomáson ugyanis két vonat várta az érkezőket, az egyik a Nagyváradról induló vonat utasait szállította tovább Brassóba, a másik a Szatmárnémetiből érkezőket. A Kolozsvárról délután fél 5-kor induló vonat utasai éjjel háromnegyed egy körül érkeztek meg Csíkszentdomokosra, a Corona pedig 00:52-kor már tovább is gördült, így a csíkszeredaiak 1 óra 20 perckor érkeztek meg az állomásra, a sepsiszentgyörgyiek pedig fél 3-ra a tervezett fél 12 helyett.

A nagyváradi vonat tehát nagyjából 3 órát késett a baleset miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?