Botrányos: idős férfit bántalmazott egy kamasz Érmihályfalván, a társai kacarászva levideózták (VIDEÓ)

Néhány döbbenetes videófelvétel került fel vasárnap délután a Facebookra. A Bihar megyei Érmihályfalván készült videófelvételeken az látható, amint egy tizenéves fiatal több alkalommal is bántalmaz egy idős, nehezen járó és beszélő férfit. A fiatalos csínytevés határán messze túlmenő esetet a fiú egyik barátja le is videózta, majd a felvételek kikerültek a közösségi médiába és hatalmas felháborodást keltettek.

Az Érmihályfalvi Unirea Sportklub nyilatkozatban ítélte el a fiatal fiú tettét és kizárta a klubból. „Az érmihályfalvi UNIREA Sportklub vezetőségének döntése értelmében Pasuk Nándor a mai naptól nem tagja a klubnak és nem vehet részt a klub által szervezett rendezvényeken. Döntésünk oka Pasuk Nándor viselkedése, mely nem összeegyeztethető az UNIREA Sportklub elveivel” – olvasható a rövid, de velős állásfoglalásban.

Mint kiderült az illető tinédzser legalább kétszer erősen fellökött egy idős, járni és beszélni alig tudó férfit. A felkavaró jeleneteket az egyik barátja videózta le, majd a videók vasárnap délben kikerültek a közösségi médiába. A felvételek készítőjének a hangja is hallatszik néha, méghozzá kuncog és nevet azon, hogy a társa bántalmazza az idős embert. Többen is megerősítették, hogy a sportklub által megnevezett fiatal fiú látható a felvételen.

Az Érmihályfalva és környéke című Facebook-csoportba feltöltött felvételek tanúsága szerint a férfi semmit nem vétett a fiatalok ellen. Egyikük azonban kétszer is lendületből – ráadásul egyszer hátulról, észrevétlenül lopódzva az idős ember mögé – erővel fellökte őt, az egyik videón pedig az látszik, amin a sapkáját is leverte a fejéről.

A videókat tartalmazó bejegyzéshez egy nap alatt több mint félezer felháborodott hozzászólás érkezett és majdnem hatszázan megosztották a felvételeket. A hozzászólók túlnyomó többsége a szülőket tette felelőssé gyermekük viselkedéséért, mások kiemelték, hogy a videó készítője is „megér egy misét”. A felháborító eset kapcsán néhány hozzászólást a szülők is közzétettek, ebben „sajnálták” gyermekük viselkedését, majd az közölték, hogy „mindenki nyugodjon meg, már feljelentették”, utalt a gyermekre és arra, hogy valaki vagy valakik már megtették a hatósági feljelentést.

Cikkünk megjelenését követően jelent meg egy újabb videó a Facebookon, amely alapján kiderült: az érmihályfalfi fiatal egy másik férfit is fellökött, hasonlóan az idős emberhez.  

„Ekkora szégyent nem is tudtunk elképzelni”

A Maszol megkeresésére a gyermek édesapja, Pasuk Róbert közölte: fiuk elmondása szerint – noha ez nem látszik vagy hallatszik a videókon – a barátai, a vele lévő három másik gyerek fenyegette és zsarolta őt, hogy erőszakoskodjon az idős férfival. „Valami rossz társaságba keveredett” – mondta előbb sokkal erősebben, majd finomabban fogalmazva az apa, aki közölte, a gyerek „mélységesen megbánta, amit tett”. Amikor szembesült vele, hogy a videók kikerültek a közösségi médiába, megijedt, főleg az irányába érkező indulathullám miatt. „Halálosan fenyegetik, hogy megölik, agyonütik, megverik az iskolában vagy az utcán, ki sem mer mozdulni a házból” – mondta az apja, aki sofőrként dolgozik, hogy mindenük meglegyen, éppen ezért sokat van távol otthonról, rendszerint csak hétvégére érkezik haza.

„Ekkora szégyent nem is tudtunk elképzelni, az anyja is alig mer kimozdulni, mert egyből letámadják, hogy mi történt és hogy miért történhetett ez meg. Pedig elképzelhetik, hogy mi nem erre tanítottuk, senki sem arra tanítja a gyerekét, hogy ilyet tegyen” – magyarázta az apa. A most 13 éves fiú ráadásul kicsi kora óta sportol, futballozik, és most még onnan is kizárták. Annyira ellenséges lett a hangulat Pasuk Róbert szerint, hogy a gyermeket az iskolából is kénytelenek lesznek kivenni, mert az iskolájába egyelőre biztosan nem mehet vissza…

Megtudtuk még, a szülők voltak a rendőrségen a gyerekkel, a hatóságok több más kiskorút is bevittek és meghallgattak az ügy tisztázása végett. Ők büntetést kaptak és folytatódik a nyomozás, hogy megállapítsák, pontosan mi és hogyan és hogy főleg miért történt meg.

Nem az azonnali kizárás volt az első 

Fele Attila, az Érmihályfalvi Unirea Sportklub elnöke a Maszol megkeresésére elmondta, a vezetőtanács egyhangúlag azért döntött a 13 éves ifi focista azonnali kizárása mellett, mert sajnos nem előzmény nélküli az eset. Megtudtuk, már korábban is voltak problémái a csapattársai között, Fele Attila szerint nehezen illeszkedik be és folyamatos volt a feszültség közte és a többi játékos között. Megtudtuk, a viselkedése miatt tavaly három hónapra felfüggesztették és határidőt szabtak neki, hogy döntse el, hajlandó-e és képes-e folytatni a futballozást békés keretek között.

Bár akkor a figyelmeztető jelet megkapta a lehetőséggel együtt, hogy eldönthesse, folytatja-e a sportolást, Fele Attila szerint – miután ismét elkezdett járni az edzésekre – a helyzet nemhogy javult, hanem tovább romlott. Véleménye szerint ez azért is sajnálatos, mert egy ügyes és tehetséges gyermekről van szó.

Amikor meglátták a közösségi médiában a felvételeket, akkor azonban a sportklub teljes vezetőtanácsa egyhangúlat úgy döntött, hogy az ilyen viselkedést nem engedhetik meg sportolóiknak. „Képzelje el, mi 120 gyerekkel foglalkozunk, felelősségünk van, ez egy százéves sportklub, nem engedhetjük meg, hogy közülünk bárki is ilyet tegyen vagy hogy mi ezt elnézzük” – fogalmazott a klubelnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?