banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Botrány a parlamentben: alpári stílusban szapulták egymást Cîțu és a PSD-sek

Ciolacu „Dragnea lakája”, míg Cîțu „a gyűlölet abszolút bajnoka”.

A 2021-es költségvetés kapcsán parlamenti meghallgatásra hívták a PSD honatyái Florin Cîțu kormányfőt. A fő ellenzéki párt tagjai már azzal megadták az ülés alaphangulatát, hogy a kormánykoalíció prominens képviselőinek kartonból kivágott, életnagyságú figuráival rakták tele a termet.

A miniszterelnök frontális támadással indította a beszédét: „Lássuk, kik azok akik engem támadnak: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, mindannyian Liviu Dragnea és Darius Vâlcov lakájai. Még mindig azt csinálják, amit ezek az emberek mondanak nekik, az ő lakájaik voltak, s azok még mindig”.

Marcel Ciolacu sem adta alább: „Miniszterelnök úr, vagy 10 percet beszélt. Ez alatt az idő alatt Románia 600 ezer euró hitelt vett fel. Másodpercenként 1 000 euró, a románok zsebéből kilopott pénz, amit a gyerekeink és az unokáink fognak visszafizetni”. A szociáldemokrata politikus szerint Cîțu „a gyűlölet abszolút bajnoka”, aki egyaránt gyűlöli a közalkalmazottakat, de az üzleti világot is.

Válaszában a kormányfő kijelentette, hogy Ciolacu semmit sem fogott fel a költségvetés tervezetéből, s felajánlotta, hogy iskoláztatja. „A tanulás senkit nem ölt meg” – zárta mondandóját Cîțu.

A miniszterelnök beszédét a PSD-sek bekiabálással zavarták, amiért Ludovic Orban házelnök többször figyelmeztette őket, mondván, a fociszurkolók közé küldi őket, csak nyíljanak meg a stadionok.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?