banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Grindeanu replikázott a miniszterelnöknek: szerinte a kormány távolítja Romániát az EU-tól

Nem a Szociáldemokrata Párt , hanem a jobboldali kormány az, amelyik az elmúlt egy évben végrehajtott minden intézkedésével távolítja Romániát az Európai Uniótól – jelentette ki hétfőn Sorin Grindeanu, az ellenzéki párt (PSD) főtitkára.

Grindeanu arra reagált, hogy Florin Cîţu miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, hogy a PSD olyan módosító javaslatokat nyújtott be a költségvetés tervezethez, amelyből az tűnik ki, hogy a szociáldemokraták „ki akarják vezetni az országot az Európai Unióból”.

„Az iskolákat egy évig bezárva tartották, míg Európa többi része mindent megtett annak érdekében, hogy nyitva tartsák ezeket. Nem tesztelték a lakosságot, miközben az összes európai ország tömeges tesztelést végzett. Nem segítették a román vállalatokat, miközben minden európai ország védte saját a gazdaságát. Minden, amit egy évig tettek, szembe megy Európával. Ma a miniszterelnök elment a liberális párt székházába, és megtiltotta a parlamenti képviselőknek, hogy költségvetési módosításokkal támogassák azokat a közösségeket, amelyek a parlamentbe küldték őket. Ez az Európa-ellenes magatartás kirívó példája" – mondta Grindeanu a PSD politikai tanácsa ülését követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy azok a módosító javaslatok, amelyeket a szociáldemokraták a költségvetés-tervezethez benyújtanak, az oktatásra, az egészségügyre, a munkahelyekre és a lakosság jövedelmének növelésére összpontosítanak, és finanszírozási forrásaik pedig azok a „milliárdok”, amelyeket az állam megszerezhet azáltal, hogy csökkenti az adócsalást és hatékonyabban begyűjti az adókat. Grindeanu arra utalt, hogy a PSD a pénzügyminisztérium büdzséjéből finanszírozná a módosításokat, de nem úgy, ahogyan azt Florin Cîţu miniszterelnök felvázolta, hisz a szaktárcához nemcsak az uniós hozzájárulás befizetése, hanem az adók begyűjtése is tartozik.

A kormányfő azt nyilatkozta hétfő délelőtt, hogy a PSD kivezetné az országot az EU-ból, amennyiben javaslataik majdnem 13 százalékra növelnék a GDP-arányos államháztartási hiányt.

(Nyitóképen: Sorin Grindeanu | Forrás: Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?