Bocsos anyamedve jár Csíkszereda határában

Ne menjenek a város határában lévő erdőbe és annak közelébe a csíkszeredaiak, mivel bocsos anyamedve tanyázik a környéken – erre figyelmeztet az önkormányzat. Mint Bors Béla alpolgármester Facebook-bejegyzésében írja, a Nagysomlyó-hegyen a „messzelátó” környékén jár a medvecsalád a Szilos Vadásztársaság tájékoztatása szerint. A vadásztársaság figyelemmel kíséri a medvék mozgását.

Nagysomlyó-hegy környékén tanyázik egy anyamedve bocsaival, ezért óvatosságra inti a csíkszeredai önkormányzat a lakosságot.

Illusztráció | Fotó: Kovács ZsoltMint Bors Béla alpolgármester az Agerpres-nek elmondta, „ez egy olyan terület, amelyet sokan látogatnak: a kocogók, a kirándulók, ezért úgy gondoltuk, hogy jobb, ha tájékoztatjuk a lakosságot, hogy elkerüljük a kellemetlen eseményeket. Jelenleg, tekintettel arra, hogy a medve az erdőben él, és újszülött bocsai vannak, a következő egy-másfél hónapban biztosan ott marad, és mivel a bocsok még nagyon kicsik, nem lehet áttelepíteni őket. Azért sem beszélhetünk áttelepítésről, hiszen az erdőben tartózkodik. (...) Jobb, ha tájékoztatjuk a lakosságot, mert ez egy nagyon népszerű terület, főleg amikor szép idő van”.

Hozzátette, hogy a Szilos Vadásztársaság a következő hetekben napi szinten figyeli majd a helyzetet a környéken. Tavaly májusban a csíkszeredai hatóságok áttelepítettek egy medvét és két bocsát a Kissomlyó-hegyi erdőből, a pünkösdi zarándoklat helyszíne közeléből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?