Csíkszeredában kószált egy medve szerdán reggel

Medve jelenlétét jelezte szerdán reggel Hargita Megye Tanácsának elnöke. A nagyvad Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében kószált, ahol felborította a szemeteseket is.

Ismét megjelent a medve Csíkszeredában. Ma (szerda – szerk. megj.) reggel ijesztő helyzettel szembesültem. Kérem, legyenek nagyon óvatosak, ha a kórház környékén közlekednek. Kérem a városvezetést, hogy távolítsa el a medvét, amely veszélyt jelent a közösségre – olvasható Borboly Csaba Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Borboly Csaba Facebook-oldala

Csíkszereda alpolgármestere, Bors Béla az Agerpres megkeresésére elmondta, a medve jelenlétét a megyeelnök jelentette, az állatot egy térfigyelőkamera is felvette, amint a kórház közelében lévő kukák között kóborol.

Bors Béla hozzátette, fontolgatják a medve áttelepítését. „Követjük, hogy honnan jött és megpróbáljuk elkapni, mert a medve, amelyik egyszer a kukák között kószált, biztosan visszatér ugyanoda, de az is lehet, hogy a város más pontjaira” – mondta az alpolgármester.

Kifejtette, nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy a törvény által előírt feltételek teljesülése esetén kilövik az állatot, ha az közvetlen veszélyt jelent az emberekre.

(A kép illusztráció | Fotó: MTI/Veres Nándor)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?