Bemutatták Csíkszereda új honlapját, nevet keresnek a Chatbotnak

Új, korszerű honlappal váltotta fel a tíz évvel ezelőtt elkészült weboldalát Csíkszereda önkormányzata. A szerda óta elérhető új oldalon a közérdekű információk mellett a hargitai megyeszékhely legfontosabb látványosságai és programajánlók is megtalálhatók.

A fejlesztő cég munkatársainak jelenlétében mutatta be a városháza ügyfélszolgállati központjában Korodi Attila polgármester Csíkszereda új honlapját, amely szerda óta érhető el az ismert szereda.ro címen. A városvezető fontos lépésnek nevezte a városháza életében az új weboldal elkészülését, amely új, könnyen kezelhető, felhasználóbarát felülettel tudja kiszolgálni a városlakókat. Az előző weboldalt tíz év működés után szerdán délben adták át a múltnak – tette hozzá.

Az új oldal arculati elemeibe beépítették mindazokat az újdonságokat, amelyeket az eltelt több mint egyéves időszakban bevezettek a városháza különböző felületein. Korodi Attila kiemelte: a honlap elkészítését közel egyéves egyeztető folyamat előzte meg a különböző irodákkal annak érdekében, hogy azok az információk kerüljenek „szem elé”, amelyek valóban kulcsfontosságúak. A weboldalt a helyi Magic Solutions nevű cég készítette el. A honlapszerkesztők és a polgármester | A szerző felvétele

A honlap egyelőre tartalmazza mindazt az információt megújult felületen, amelyet a régi oldal is, azonban további fejlesztésekre lesz szükség ahhoz, hogy elkészüljön a végleges, „okos változat” is, amelybe majd integrálni fogják az okos ügyfélfogadást is annak megfelelően, ahogy ezek kifejlesztése megtörténik a következő években – tudtuk meg.

A városvezető kiemelte, hogy a honlapon könnyen elérhetők a szükséges információk, a gyengén látókat, idősebbeket pedig olyan hasznos eszközök segítik, amelyekkel megnövelhetik a szövegméretet, vagy a sortávolságot a könnyebb olvashatóság érdekében. Korodi Attila elmondta azt is, hogy külön programnaptár áll rendelkezésre az oldal látogatóinak a város és a környék programajánlóival.

A közérdekű információkon túl Csíkszereda várostörténetét és legfontosabb látványosságait is megismerhetik a honlapot felkeresők. Megtalálhatók a város kulturális és sportintézményei, egyházi szervezetei, valamint gazdasági információk is. A weboldal anyagai magyar és román nyelven érhetők el, a fejlesztés 124 ezer lejbe került – számolt be Korodi Attila. „Azt reméljük , hogy a csíkszeredaiak örömmel fogják az oldalt használni, és nem csak akkor, amikor valamit el kell intézniük” – fogalmazott a polgármester.

A weboldalon hamarosan Chatbot is rendelkezésre áll majd, amely a legfontosabb kérdésekre válaszolni tud majd. Korodi Attila elmondta, hogy a Chatbot nevét egyelőre nem találták ki, erre várnak javaslatokat a következő napokban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?