Újabb három tömbház hőszigetelése kezdődik el Csíkszeredában

Folytatódik a tömbházak hőszigetelési programja Csíkszeredában. Augusztusban újabb három épületen kezdik el a munkát a közbeszerzést elnyerő cég szakemberei.

Lezárult a közbeszerzési eljárás és meg tudták kötni a kivitelezési szerződést újabb három csíkszeredai tömbház hőszigetelésére – jelentette be Korodi Attila, a hargitai megyeszékhely polgármestere szerdán délelőtt. A városvezető hangsúlyozta: a munkát helyi vállalkozás nyerte el, ami garancia arra, hogy minőségi munkát végeznek majd.

„Azt szeretnénk, hogy a következő közbeszerzésekre is minél több helyi vállalkozó jelentkezzen, mert más kezekben van akkor egy ilyen program, ha az itteniek hoznak hozzá munkaerőt, szakembereket” – fogalmazott a polgármester.

A mostani munka a Jégpálya negyedben a 12-es tömbház A- és B-lépcsőházát, a 14-es tömbházat és a Lendület sétány 5-ös tömbházát érinti, és magában foglalja a hőszigetelést, a tetőzet rendbetételét és különböző belső felújításokat is – számolt be Korodi Attila. A kivitelezés időtartama 6 hónap, a beruházás összértéke 6,161 millió lej, amelyet részben saját önkormányzati forrásokból, részben európai uniós alapokból, részben pedig a lakók hozzájárulása segítségével finanszíroznak – tette hozzá.

Korodi Attila beszámolt arról is, hogy kiírási szakaszban van egy újabb, 9 tömbházat érintő hőszigetelési projekt, amelyre szintén várják a helybéli vállalkozók ajánlatait. Fotó: Csíkszereda Városháza

A sajtótájékoztatón jelen volt Vigh Ádám Károly, a kivitelezést közbeszerzési eljáráson elnyerő cégtársulás (Tectum Company Rt., Aspiro Kft., LTL Mechawill Kft.) képviselője. A szakember kifejtette, hogy az építőiparban, más gazdasági ágazatokhoz hasonlóan, nagyon „elmentek” az árak. Hangsúlyozta az építőanyagok folyamatos drágulását és az ebből adódó kiszámíthatatlanságot. Vígh Ádám Károly szerint ugyanakkor a közbeszerzési kiírások reális ár alatt vannak. Ezzel kapcsolatosan Korodi Attila sejtelmesen megjegyezte, hogy „léteznek olyan eszközök, amelyek az önrészt és az európai uniós támogatás mértékét is hozzá tudják igazítani a reális árakhoz.”

A vállalkozó elmondta, hogy a három tömbház szigetelését augusztus közepén fogják elkezdeni. A tél beállta előtt szeretnék 50 százalékban befeezni a munkát, és a kötelező téli leállást követően tavasszal fogják folytatni a szigetelést, hogy 2023 nyarán elkészüljenek vele.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?