banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Az utazási iroda nem köteles visszafizetni a pénzt, ha változik a célország járványügyi besorolása

Az ügyfelek nem kérhetik vissza a pénzüket a turisztikai irodáktól arra hivatkozva, hogy a turisztikai csomagról szóló szerződés megkötése után módosult annak az országnak a járványügyi kockázati besorolása, amelyikbe utazni készültek – közölte pénteken a Romániai Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT).

„Ha egy ország időközben piros vagy sárga jelzésű kockázati besorolást kap, a szerződés mindaddig érvényben van, amíg az illető állam határait le nem zárják” – szögezte le az ANAT, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt hetekben a romániai turisták több kedvelt célországa, mint például Görögország és Törökország piros besorolást kapott. „Ha ezekből az országokból térnek haza, a 16 éven felüli, oltatlan turistáknak vállalniuk kell a karantént” - olvasható a közleményben.

Az ANAT leszögezte, hogy a turisztikai irodák csak az utazás zavartalan lebonyolításáért és a megvásárolt turisztikai csomagban foglalt szolgáltatások minőségéért felelnek. Közleményük szerint a pontosításra azért volt szükség, mert az utóbbi időben több elégedetlen turista visszakövetelte a befizetett összeget, illetve az utazása átütemezésére kérte a turisztikai irodákat, mert a szerződés megkötése után módosult annak az országnak a járványügyi kockázati besorolása, amelyikbe utazni készült.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?