Az RMDSZ törvényhozói is felkarolták a kommandói tűzkárosultak támogatását

Az RMDSZ parlamenti képviselői és szenátorai az ország legmagasabban fekvő lakott településén tartott kihelyezett frakcióülésen döntöttek arról, hogy a szövetség valamennyi törvényhozója hozzájárul a kommandói tűzkárosultak megsegítéséhez.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és a frakciók küldöttsége pénteken reggel találkoztak a károsultakkal, akiknek átadták a több tízezer lejes adományt. A Kovászna megyei településen a vasárnap keletkezett tűzeset következtében öt ház teljesen leégett, háromnak pedig a tetőszerkezete semmisült meg – 19 személy, köztük három gyerek maradt otthon nélkül, mindenük odaveszett.

„Ma itt nemcsak az RMDSZ frakciói fogtak össze a kommandói tűzkárosultak megsegítése érdekében, hanem egész Székelyföld, egész Erdély. A pénzre nagy szükség van, hisz anélkül nem lehet új otthonuk ezeknek az embereknek, de ugyanennyire fontos az is, hogy érezzék, mellettük áll az egész közösség, osztozik a tragédiájukban, és rengeteg ember igyekszik segíteni” – mondta Kelemen Hunor.

Szerinte az erdélyi magyarok „ezúttal is jelesre vizsgáznak összefogásból”. „Nekünk megmutatta a történelem, hogy érdekünk a belső szolidaritás, az egymás iránti felelősségvállalás. A szolidaritás a tettekben mutatkozik meg, közösségünk számtalanszor bizonyította rászoruló tagjainak, hogy számíthatnak rá. Felelősek vagyunk egymásért, ezt érezni és éreztetni kell” – fogalmazott a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor szerint fontos, hogy a megyei önkormányzat és a helyi politikum mellett a civil szféra is megmozdult, több szervezet indított gyűjtést, hogy segítsen az év leghidegebb időszakában bajba jutott embereken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?