Pénzt gyűjtenek a leégett kommandói iskola újjáépítésére ̶ adakozz te is!

Adománynyűjtési kampányba kezett az RMDSZ a leégett kommandói iskola újjáépítésére. 

Az imán, a könyveken és a szolidaritáson túl a január 9-én leégett kommandói iskola újjáépítésére pénzre van szükség, 100 gyermek sorsa a tét  ̶   hangsúlyozza az RMDSZ országos akciójaként indított kampánya. Az iskola újjáépítése 800 ezer euróba kerül, eddig 100 ezer lej gyűlt össze.

„A múlt héten közzé tett felhívás óta sokan segítettek. Egy marosvásárhelyi építkezésekkel foglalkozó cég felvállalta az iskola befedését, egy másik vállalat építőanyagot biztosít, egy informatikai cég pedig számítógépekkel szerelné fel az iskolát”  ̶  nyilatkozta Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Opra Béla iskolaigazgató elmondta, a nyári vakációban szeretnék újjáépíteni az iskolát, ehhez pedig megközelítőleg 800 ezer euróra van szükség, amelyet részben országos és helyi költségvetésből biztosítanának. Eddig 100 ezer lej gyűlt össze a Kommandóért Egyesület számlaszámára.

Kovászna megye legmagasabban fekvő településén, Kommandón télen leégett a Horn Dávid Általános Iskola 30 százaléka. A két informatikai laboratórium, a sportfelszereléseket tároló raktár, a kilencezer kötetes könyvtár, irattár, az illemhelységek, valamint a kazán is megsemmisült. A kommandói iskolában 100 gyermek, közülük 73 iskolás és 27 óvodás tanul. Jelenleg az iskola épen maradt részében 5 osztály működik, az előkészítős osztályosokat az óvodásokkal együtt egy épületben helyezték el. 

A tűzeset kapcsán összefogás történt, adományok érkeztek az egész országból, de támogatást jutattak el Magyarországról is. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, illetve Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa beadvánnyal fordultak a fejlesztési minisztériumot vezető Sevil Shhaidehez, amelyben az iskola számára több mint 3,5 millió lejt igényeltek. 

Az adományokat a következő számlaszámra várják:
Kommandóért Egyesület (Asociția Pro Comandău): 527090 Comuna Comandău, nr. 146., jud. Covasna
RON ► RO10BTRLRONCRT0288651301 
EUR ► RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF ► RO70BTRLHUFCRT0288651301
SWIFT: BTRLRO22. COD CLIENT (ÜGYFÉL SZÁMA): 2886513

Kapcsolódók

Kimaradt?