Leégett a kidei református parókia

A tűzesetnek nincsenek sérültjei.

Leégett a kidei református gyülekezet parókiája, ahol a helyi lelkész és családja is lakott, adta hírül a Kolozsvári Rádió. A szamosháti faluban történt tűzesetben senki sem sérült meg.Tűz pusztított Kidén | Fotó: Facebook/Kidei Református Egyházközség

„Abban az élményben volt ma részünk, amiről azt gondoljuk, hogy velünk nem történhet meg: leégett a gyülekezet parókiája, az az épület, amelyet közel másfél évtizede otthonunknak ismerünk. Az első bibliai ige, ami eszembe jutott ez volt: Az ÚR adta, az ÚR vette el. Áldott legyen az ÚR neve!” - írta Nagy Tibor Sándor lelkész a Kidei Református Egyházközség Facebook oldalán.

„Az Úr kegyelméből éltünk ma is: mindenki egészégesen túlélte a nagy tüzet, ezen felül megtapasztaltuk hogyan indíthat Isten lelke egy egész közösséget a rászorulók megsegítésére. Köszönjük mindazoknak, akik mellettünk voltak a mai napon, asszony és férfi testvéreinknek, tűzoltóknak, azoknak, akik szállást és ételt ajánlottak... Úgy érzem, hogy az anyagi veszteségnél többszörösen értékesebb az a lelki ajándék, amiben részesedtünk: megtapasztaltuk, hogy egy közösség szeretete hogyan válik láthatóvá és foghatóvá a megpróbáltatás idején. Az Ő munkájának köszönhetően így zárhatjuk a mai napunkat: Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” – olvasható a tiszteletes bejegyzésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?