Fa zuhant az úttestre, nehézkes a közlekedés Kolozs megyében

Lezárhatják az 1-es országút Kolozs megyei, Bánffyhunyad és Sebesvár közötti szakaszát, ahol a havas úttest és a heves széllökések nehezítik a közlekedést, és egy fatörzs is az úttestre zuhant a viharban.

„Bánffyhunyad és Sebesvár között, az 1-es országúton (DN1) közlekedők heves, akár 100km/h fölötti széllökésekre és havazásra kell számítsanak. Az erős szél a lehulló havat az úttestre fújta, ahol így fennakadások lehetnek” – figyelmeztet Facebook-oldalán Tasnádi István Szilárd Kolozs megyei prefektus.

A regionális út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) 9 munkagéppel dolgozik a folyamatos közlekedés fenntartása érdekében, és egy úttestre esett fatörzset is el kellett távolítaniuk, írja a Cluj24.ro. Közleményük szerint nem kizárt az útszakasz lezárása, amennyiben a helyzet súlyosbodik, és az időjárás veszélyezteti a közlekedők biztonságát.

A DRDP felhívja a sofőrök figyelmét, hogy vezessenek óvatosan, igazítsák a sebességet a körülményekhez, és kizárólag téli útviszonyokra felkészített járművekkel induljanak útnak. Kolozs megyében erős szélre vonatkozó sárga riasztás van érvényben, a hegyvidéken pedig vörös riasztás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?