Az ALDE máris visszakozik a PMP-vel való együttműködéstől

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) központi politikai bürójának tagjai szerint Daniel Olteanu elnök a pártvezetőség felhatalmazása nélkül vett részt a Népi Mozgalom Párt (PMP) ifjúsági szervezetének nyári iskoláját megnyitó eseményen.

Az ALDE politikai bürójának tagjai szombati közleményükben leszögezték, bármit is nyilatkozott Daniel Oltean a PMP rendezvényén, azt csak saját nevében tehette, semmiképpen sem a párt álláspontját tolmácsolta. Az ALDE „egy pillanatig sem állította”, hogy közös politikai projektbe kezdene a PMP-vel – hangsúlyozták, hozzátéve, minden politikai vállalással vagy esetleges politikai szövetséggel kapcsolatos döntésről előbb egyeztetni kell a párt vezetőségével, „nem magánszemélyként felvállalni azt”.

Korábban a PMP egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy az ifjúsági szervezet nyári iskolájának megnyitóján Eugen Tomac PMP-elnök kiemelt vendégként fogadta az ALDE vezetőjét, Daniel Olteanut. Mint írták, meghívásával a cél egy olyan közös projekt létrehozása, amely stabilitást és egyensúlyt biztosítana Románia számára.

„A két vezető üzenete egyértelmű volt: az ország jelenleg rossz irányba halad. A PMP és az ALDE meg akarja erősíteni a jobboldalt, hogy megteremtse azt az alternatívát, amelyre Romániának szüksége van” – fogalmaztak a bejegyzésben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?