banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Állandó Választási Hatóság: Korodi nyert Csíkszeredában, Bíró Barna Botond a megyei tanács új elnöke

Korodi Attila jelenlegi polgármester újabb mandátumot nyert Csíkszeredában, Bíró Barna Botond jelenlegi RMDSZ-es megyei tanácselnök-helyettes pedig elnyerte a tanácselnöki tisztséget a vasárnapi helyhatósági választásokon, az Állandó Választási Hatóság (AEP) honlapjára hétfő reggel feltöltött részeredmények szerint.

Újabb mandátumot nyert Korodi Attila RMDSZ-es polgármester Csíkszeredában az Állandó Választási Hatóság adatai szerint. A megyei tanácselnöki széket pedig Bíró Barna Botond szerezte meg.

Fotó forrása: Korodi Attila Facebook-oldala

Az RMDSZ nyolc év után megnyerte a polgármesteri széket Székelyudvarhelyen is, miután jelöltje, Szakács-Paál István legyőzte a legfontosabb ellenjelöltjét, a második mandátumát töltő Gálfi Árpád jelenlegi elöljárót, aki a Székelyudvarhelyért Párt színeiben szállt versenybe.

A részleges eredmények szerint egyébként az RMDSZ a megye sok településén nyerte el a polgármesteri széket, egyes esetekben jelöltjének még ellenfele sem volt. Gyergyószentmiklósnak új polgármestere lesz a függetlenként indult Nagy Zoltán személyében, aki korábban már vezette a várost. A Hargita megyei többségében románok lakta települések nagy részében – Gyergyóholló, Gyergyótölgyes, Gyergyóvárhegy, Galócás, Salamás és Gyergyóvasláb – a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje győzött a részleges eredmények szerint, számol be az Agerpres.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?