banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Alig került ki, máris lemázolták a háromnyelvű helységnévtáblát Máramarosszigeten

Kihelyezése után 3 nappal lefestették a Máramarossziget Szarvaszó felőli bejáratánál a háromnyelvű helységnévtáblát – tájékoztatott pénteken a nagybányai RMDSZ.

„Sajnálatos, hogy 2021-ben egy többnyelvű tábla még mindig zavar egyeseket, és hogy ilyen vandál cselekedetekkel megrongálják. Máramarosszigeten mindig békében éltek egymással a nemzetek, ez most sem kellene másképp legyen. Kérni fogjuk a polgármesteri hivataltól a tábla tisztítását” – iédzte Orosz Krisztofer Levente máramarosszigeti elnököt a közlemény.Forrás: Facebook/RMDSZ Nagybánya

Mint arról beszámoltunk, hétfő reggel helyeztek ki többnyelvű helységnévtáblákat Máramarossziget bejárataihoz, a település neve román, magyar és ukrán nyelven olvasható. A településen a magyarság számaránya nem éri el a közigazgatási törvényben előírt, az anyanyelvhasználati jogot biztosító húsz százalékot, ennek ellenére sikerült rávenni az önkormányzatot a többnyelvűség alkalmazására.

Korábban 2019-ben helyeztek már ki többnyelvű táblákat, de a magyar feliratot másnapra lemázolták. Orosz Krisztofer helyi RMDSZ-elnök hétfőn a Maszolnak elmondta: reméli, hogy ez hosszabb életű lesz, hiszen az önkormányzati képviselőtestület júniusi ülésén egyhangúlag megszavazták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?