banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ahol elkészült, még ott sem használható a Bihar Megyei Tanács által építtetett tanuszoda

A Bihar Megyei Tanács alelnöke szerint szeptemberre mind a hét tanuszoda elkészül Bihar megyében. Székelyhídon azonban már egy jó hónapja befejezték a beruházást, de – a polgármesteri hivataltól független okok miatt – még mindig nem tudták megnyitni.

A Bihar megyei önkormányzat hét városban, Székelyhídon, Belényesben, Margittán, Nagyszalontán, Vaskohszikláson (Ștei), Diófáson (Nucet) és Érmihályfalván építtet tanmedencét, illetve Élesden a városhoz tartozó Feketeerdőn sportközpontot hoz létre ugyanazon projekt keretében. A beruházásokat még az előző, Pásztor Sándor által irányított megyei vezetőség kezdte el és a parlamenti képviselet révén szerezték meg rá a szükséges kormánytámogatást.

Fotók: Bihar megyei tanács

A Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökségen keresztül beindított beruházások közül egyedül a székelyhídi készült el, igaz, ez is jókora késéssel, a többi tanmedence építését várhatóan csak idén ősszel fejezik be – tudatta Călin Gal jelenlegi megyei tanácsi alelnök az önkormányzat közleménye szerint.

A befektető megyei önkormányzat alelnöke a kedvezményezett városok, illetve a kivitelezők képviselőivel csütörtökön Székelyhídon az elkészült uszodában tartott terepszemlével egybekötött tanácskozást. „A találkozó célja az volt, hogy megbeszéljük valamennyi érintettel, milyen problémákkal szembesülnek, amikre megoldásokat kell találnunk azért, hogy mihamarabb elkészüljenek a beruházások” – idézi a megyei tanácsi alelnököt az intézmény sajtóközleménye. Ugyanakkor közlik, a megbeszélésen részletesen kielemezték Belényes, Vaskohsziklás, Nagyszalonta, Margitta és Érmihályfalva munkálatainak mentetét, és a megállapítások szerint ezekben a városokban már szeptemberen befejeződik az építkezés.

Diófás kivételével, ahol csak egy félolimpiai medencés uszoda épül, az összes többi városban a kétmedencés variáns (egy félolimpiai, 25 méter hosszú és 12,5 méter széles, valamint egy 6x12,5 méteres gyermekmedence) épül meg. A nagyszalontai uszodát a Davinci Kft., az összes többit a Costa Voc Impex Kft. építi. A beruházások összértéke 35,7 millió lej.

Korábban Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere a Maszolnak elmondta, az érmelléki kisváros volt az első, amikor az RMDSZ által vezetett megyei tanács 2018-ban meghirdette a tanuszoda-építési programot. A polgármester elárulta, a helyi Petőfi Sándor Elméleti Líceum mellé korábban ők már elképzeltek egy uszodát, és a terv dokumentációja el is készült, így amikor a megyei tanács alárendeltségébe tartozó Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség meghirdette a tanuszoda-építési pályázatot, ők már másnap le is adták a jelentkezési dossziét.

A székelyhídi tanmedence egyébként több mint egy hónapja elkészült, de az eredeti tervekkel ellentétben – különböző, a befektető fejlesztési ügynökségen zajló pénzügyi-jogi procedúrák miatt – egyelőre nem sikerült megnyitni.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?