A vizsgabiztosok nem bírják tartani a tempót a tanulóvezetőkkel

Kovászna megyében ismét sikerült másfél hónapra csökkenteni a várakozási időt a járművezetői vizsga elméleti és gyakorlati próbái között – jelentette be Ráduly István. A háromszéki prefektus szerint a vezetői engedélyekért felelős közszolgálatnál tartós személyzethiány alakult ki, hiszen csak nyolcan vannak, és közülük is csak öten vizsgáztathatnak.

Egy személy egy nap alatt legtöbb 12 jelentkezőt vizsgáztathat le, ezért az elméleti és gyakorlati vizsgák közt gyakran több hónapossá duzzad a várakozási idő. A helyzetet súlyosbítja, hogy sok tanulóvezető felkészületlenül jelentkezik a gyakorlati vizsgára, többször elbuknak majd újra jelentkeznek így növelik a vizsgázók számát – magyarázta Ráduly István.

Illusztráció forrása: Agerpres

A korábbi öt hónapos várakozási időt az elmúlt hetekben kölcsön rendőrökkel sikerült csökkenteni, ugyanis Beszterce-Naszód, Vaslui és Fehér megyék 15 vizsgabiztosa összesen 518 háromszékit vizsgáztatott, közülük 314 szerzett hajtási engedélyt, így az átmenési arány 61% volt. A prefektus leszögezte: a vizsgáztatók továbbra is igényes lesznek, mert nem szeretnének felkészületlen sofőröket utakra engedni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?