A szülőkre hárította volna a felelőséget az óvoda egy földrengés esetén

A földrengés kockázatának vállalásáról próbált meg aláíratni a szülőkkel egy nyilatkozatot egy Târgu Jiu-i óvoda. A dokumentumot utólag visszavonta az óvoda vezetősége.

A Gorj megyei prefektúra keddi tájékoztatása szerint a tanfelügyelőség alkalmazottai szálltak ki a Târgu Jiu-i Constantin Brâncuşi óvodához, miután a közbeszédben megjelent a hír, hogy az óvoda vezetősége egy nyilatkozatot küldött a szülőknek kitöltésre és aláírásra. A nyilatkozatban a szülőknek ki kellett volna jelenteniük, hogy nincs kivel otthon hagyniuk gyermeküket, és hogy tisztában vannak a veszéllyel, amelynek gyermekük földrengés esetén ki van téve, tekintettel a régióban az utóbbi napokban tapasztalt szeizmológiai aktivitásra.

A tanfelügyelőségi küldöttség az óvoda igazgatójánál és az igazgatótanácsi tagoknál érdeklődött a helyzetről. Mint kiderült, a szülőknek hétfőn valóban kiküldték a nyilatkozat formanyomtatványát, azzal a kéréssel, hogy töltsék ki, és aláírva küldjék vissza.

A dokumentumot utólag visszavonták.

A prefektúra leszögezi, hogy a megyében egyedülálló esetről van szó, más oktatási intézmény nem küldött ki semmiféle ehhez hasonló dokumentumot a szülőknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?