banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Földrengés: Târgu Jiuban közel 50 épület rongálódott meg, négyen kórházba kerültek

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) szerda reggeli adatai szerint a kedden történt 5,7-es erősségű földrengésben öt megye 22 települése volt érintett. Többen pánikrohamot kaptak, az épületekről leomló vakolatdarabok négy személyt sebesítettek meg, emellett autók is megrongálódtak.

„Kedden 15.16.53-kor újabb, a hétfő délutáninál is erősebb földrengés rázta meg Romániát. Az 5,7-es erősségű földmozgást összesen 27 utórengés követte, ezek erőssége 2 és 4,1 közötti volt” – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség legfrissebb adataiból.

Fotó: Robert Bugă/Facebook

Az IGSU szerint Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunyad és Vâlcea megyében érezték leginkább a földrengés hatásait. Az adatok szerint kilenc személy kapott pánikrohamot, négyen kórházba kerültek, egy személy pedig beszorult a liftbe egy Târgu Jiu-i tömbházban. Ugyanakkor  a városban az épületekről lehulló vakolatdarabok miatt hat autó rongálódott meg.

Târgu Jiuban 48 épület esetében jelentettek károkat, többnyire a falak repedeztek meg: 20 lakóházban, 15 tömbházban, 7 intézmény irodájában, egy kereskedelmi helyiségben rongálódott meg az épület. Gorj megyében még 10 településen regisztráltak károkat. Ugyanakkor Hunyad megyében hét településen repedeztek meg a falak a lépcsőházakban és a lakásokban.

Az Országos Földfizikai Intézet (INFP) képviselői „meglepetésnek” tartják a Gorj megyei földrengések előfordulását, mondván, hogy ezen a területen általában kis erősségű, 1–3 fokos földrengések szoktak előfordulni.

Raed Arafat nyugalomra szólította fel a lakosságot, és azt tanácsolta, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjanak. Figyelmeztetett rá, hogy máris megjelentek olyanok, akik azt állítják, hogy megjósolják a következő földrengéseket, holott erre még jelenlegi technológiával sem képes a tudomány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?