banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A román határrendészettel egyeztettek az ENSZ menekültügyi szakemberei

A Román Határrendészet (IGPF) vezetővel tárgyaltak kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselői.

Az IGPF közleménye szerint a felek hatékony megoldásokat kerestek a Románia északi határain át érkező ukrajnai menekülthullám kezelésére és az ukrán állampolgárok határátlépésének felgyorsítására.

A találkozón a határrendészet parancsnoka, Ştefan Victor Ivaşcu rendőr-főfelügyelő tájékoztatta az UNHCR európai aligazgatóját, Anne Marie Deutschlandert a román-ukrán és a román-moldovai határszakaszokon és a határátkelőknél eddig elrendelt intézkedésekről.Fotó: politiadefrontiera.ro

A felek elemezték a menekülthullám dinamikáját, a határrendészet útlevél-ellenőrzési kapacitását és a Romániába érkezett személyek helyzetének statisztikai adatait. Az IGPF vezetői ismertették az ENSZ szakértőivel a romániai útlevél-ellenőrzési eljárást, a menedékkérelmi procedúrát és a menedékjogot kérő ukrán állampolgárok eddigi számát.

A közlemény szerint az UNHCR képviselői támogatást ígértek a román hatóságoknak és elismerően nyilatkoztak a konfliktuszónákból érkező személyeknek nyújtott gyors és szakszerű segítségükről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?