banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A parlament elé kerül az egészségügyi alkalmazottak kötelező tesztelését előíró tervezet

Előterjesztik a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amely kötelezővé teszi az egészségügyi alkalmazottak tesztelését. A javaslat értelmében minden olyan egészségügyi alkalmazottnak, aki még nem oltatta be magát, és nem esett át a koronavírusos megbetegedésen, saját költségén, rendszeresen teszteltetnie kell magát– jelentette be Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök.

Florin Cîţu rámutatott, a tervezetet jómaga és a kormány más tagjai, többek között Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, valamint Cseke Attila és Lucian Bode miniszter is aláírta, és még a nap folyamán benyújtják a parlamentbe.

A jogszabályjavaslat előírja, hogy az állami és magán egészségügyi intézmények, továbbá a katasztrófavédelmi és a légi felügyelőség azon alkalmazottainak, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen, és nem estek át a betegségen, saját költségükön rendszeresen teszteltetniük kell magukat.

Az ügyvivő miniszterelnök rámutatott, ha kormánya nem bukott volna meg múlt héten, már elfogadták volna a tervezetet, és sürgősségi eljárásban továbbították volna a parlamentnek.

(Nyitókép: a román kormány Facebook-oldala)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?