banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Beperlik a tanügyi szakszervezetek a kormányt, ha a pedagógusoknak kell kifizetni a tesztet

Beperli a kormányt a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség, ha arra kötelezik az oltatlan pedagógusokat, hogy saját költségükön rendszeresen teszteltessék magukat.

A kp illusztráció | Fotó: Agerpres/EPAA két szervet közös csütörtöki közleménye a miniszterelnök figyelmébe ajánlja a munkatörvénykönyv 175. cikkelyének negyedik bekezdését, amely szerint a munkahelyi egészséget és biztonságot szavatoló intézkedések nem járhatnak az alkalmazottak anyagi megterhelésével. A szakszervezetek szerint a jogszabály alapján az államnak meg kell térítenie a pedagógusoknak a tesztelés költségeit.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a kormány korábban a lakosság hetven százalékának immunizálását tűzte ki célul, ám ettől az ország még messze áll. „A kormány kudarcának árát nem a tanügyi alkalmazottakkal kell megfizettetni. Tekintettel a fentiekre, illetve arra, hogy a tanügyi alkalmazottak több mint hatvan százaléka már be van oltva, törvénytelen és erkölcstelen bármilyen jogszabály, amelyik bevezeti a saját költségen történő tesztelést” – zárul a közlemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?