A miniszterelnök vasárnap délre a kormánypalotába hívta tárgyalni a tanügyi szakszervezetek vezetőit

Nicolae Ciucă kormányfő, a liberális párt elnöke szombaton bejelentette, hogy vasárnapra tárgyalni hívta a szakszervezeteket a kormánypalotába, és emlékeztetett, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kezdettől fogva kijelentette, hogy a koalíció fő gondja a polgárok problémáinak megoldása kell, hogy legyen.

A kormányfőcserével kapcsolatban a PNL már világosan jelezte, hogy a politikum érdeklődési köre és prioritása itt nagyon eltávolodhat attól, amit a lakosság jelenleg prioritásként él meg, emiatt is kérte a párt a PSD-vel kötött egyezmény szigorú betartását, és a tisztségek elosztása körüli vita elkerülését - szögezi le Nicolae Ciucă a PNL szombati közleményében.

A kormányfő szerint az oktatási szakszervezetek követeléseire a megoldás az egységes bértörvényben rejlik.

Fotó: Románia Kormányának Facebook-oldala

„Következésképpen a PNL megismétli, hogy a munkaügyi minisztérium a koalíció teljes támogatását élvezi az egységes bértörvény és a különnyugdíjak reformjának a lehető legrövidebb időn belüli megvalósítása érdekében. A PNL azt szeretné, hogy a tanárok követelései és a különnyugdíjak problémája egyaránt sürgősen megoldódna” – állítja Ciucă.

Nyomatékosítja továbbá, hogy a kormánycserének gyorsan és zökkenőmentesen kell megvalósulnia a stabilitás és az egyensúly fenntartása érdekében.

A kormányfő bejelentette, hogy vasárnap 12 órára hívta meg tárgyalni a kormánypalotába a szakszervezetek képviselőit.

A miniszterelnök azt követően nyilatkozott, hogy Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt elnöke Facebook-bejegyzésben kijelentette, úgy véli, hogy a leendő kabinetről szóló tárgyalásokat fel kell függeszteni mindaddig, amíg a szakszervezetek követelései, illetve a különnyugdíjak refomja nem oldódik meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?