Budăi: nem lenne szabad „ártatlan gyermekeknek szenvedniük” a tanügyi sztrájk miatt

Marius Budăi munkaügyi miniszter csütörtökön kijelentette: jogosnak tartja a tanárok tiltakozását, de szerinte nem lenne szabad „ártatlan gyerekeknek szenvedniük emiatt”.

A tárcavezető egy Ploieşti-en tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a pedagógusok követeléseire nem a munkaügyi minisztériumnak kell megoldást találnia. Úgy vélekedett, hogy amikor a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányon volt, nem volt gond a tanügyi alkalmazottak jövedelmével, és szerinte ezt a tanárok is nagyon jól tudják.Fotó: AdobeStock

„Mi, a PSD, jogosnak tartjuk a pedagógusok tiltakozását, és megoldásokat is tudunk kínálni számukra. Ám meggyőződésünk, hogy azoknak az ártatlan gyermekeknek nem lenne szabad ezt megszenvedniük a tanév végén. A megoldást közösen, párbeszéd útján kell megtalálni, nem pedig erőszakkal, és nem egyik napról a másikra” - mondta Budăi.

A miniszter a tanárok megértését kérte. Emlékeztetett arra, hogy az új közalkalmazotti bértörvény és az új nyugdíjtörvény kidolgozása az országos helyreállítási terv része. „Van megoldásunk a kéréseikre, és együtt kell mindent megtennünk azért, hogy az ártatlan gyermekek ne szenvedjenek” - nyilatkozta a PSD politikusa.

Kapcsolódók

Kimaradt?