banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tanügyminiszter: kötelező tantárgy lesz a kommunizmus története

A kommunizmus története köztelező tantárgyként be fog kerülni a kerettantervekbe – közölte a csütörtöki kormányülés elején az oktatási miniszter.

Ligia Deca a kommunistaellenes politikai foglyok emléknapján tette ezt a bejelentést.

A miniszter elmondta, hogy a tantárgy bevezetésével „a gyermekek megismerhetik a mai demokratikus társadalomért hozott múltbéli áldozatokat”.

Fotó: Agerpres

A jövő nemzedékeinek ismerniük kell az igazságot ennek a nehéz sorsú népnek a szenvedéseiről – fogalmazott Nicolae Ciucă miniszterelnök a kommunistaellenes politikai foglyok napja alkalmából közzétett csütörtöki üzenetében.

Facebook-bejegyzésében a kormányfő hangsúlyozta, március 9-én azok emléke előtt tiszteleg Románia, akik szembeszegültek az elnyomó, gyilkos rendszerrel, akiknek az ország szabadsága fontosabb volt a személyes szabadságuknál.

„Ismerni kell a múltat, hogy ugyanazok a hibák ne ismétlődhessenek meg, és hogy a jövőnket a szabadság és a demokrácia határozza meg. Ezért támogatom az elnyomó kommunista rendszer borzalmainak és bűneinek, a romániai gulágokat megjártak szenvedéseinek mélyreható tanulmányozását. A jövő nemzedékeinek ismerniük kell az igazságot ennek a nehéz sorsú népnek a szenvedéseiről” – nyomatékosította üzenetében Nicolae Ciucă.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?