A miniszterelnök szerint Temesvár hitelt vehet fel a kincstártól a fűtésgondok megoldására

Temesvár polgármestere vélhetően nem tudott róla, de a helyi önkormányzatnak módjában áll hitelt felvenni az államkincstártól a város fűtésgondjainak megoldására – jelentette ki pénteken az ügyvivő miniszterelnök.

Átmenetileg megoldást találtak a távfűtés visszakapcsolására | Illusztráció: AgerpresFlorin Cîţu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőségének délutáni ülése előtt nyilatkozott a parlamentben a sajtónak. Beszámolt arról, hogy pénteken egyeztetett a pénzügyminiszterrel és Dominic Fritz polgármesterrel is a temesvári fűtéskrízis megoldásáról. Emlékeztetett arra, hogy egy korábbi sürgősségi rendelet szerint az önkormányzatok szükség esetén hitelt vehetnek fel az államkincstártól.

„Remélem, hogy a polgármester mielőbb kérni fogja ezt a hitelt. Eddig is megvolt erre a lehetősége, de lehet, hogy nem tudott róla. Elmagyarázták neki, hogy mi az eljárás” – mondta Florin Cîţu, hozzátéve, hogy tudomása szerint jelenleg az államkincstár számláján több mint százmillió lej van, és ezt az összeget a temesvári városvezetés a fűtésgondok megoldására fordíthatja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?