A február 8-i részleges óvoda- és iskolanyitást szorgalmazza az RMDSZ

 

Az RMDSZ azt az álláspontot képviseli és kormányzati partnereit is arról győzi meg, hogy a második félévtől, február 8-tól nyissák ki az óvodákat, és induljon újra a fizikai jelenlétet feltételező oktatás az elemi, a nyolcadik és a 12. osztályokban.

Ezt Kelemen Hunor szövetségi elnök és kormányfőhelyettes közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus emlékeztetett: az RMDSZ már a választási kampányban megfogalmazta a szakemberek által is alátámasztott álláspontja mellett, amely szerint az óvodák és iskolák részleges újranyitásával az óvodások és a diákok ellenőrzött környezetbe kerülnek, mert az óvónők, a pedagógusok és a tanárok mindent megtesznek azért, hogy a közegészségügyi szabályokat betartsák.

???????? ???????? ↓ Az RMDSZ azt az álláspontot képviseli és kormányzati partnereit is arról győzi meg, hogy a második félévtől,...

Közzétette: Kelemen Hunor – 2021. január 6., szerda

„Az óvodákban és az iskolákban megoldható a napi egészségügyi felügyelet és a szűrővizsgálat, fertőzöttség esetén pedig könnyebben követhető a beteg környezete” – írta a politikus.

Mint ismert, Sorin Câmpeanu oktatási miniszter korábban azt nyilatkozta, maga is támogatja a február 8-i részleges iskolanyitást, de ez a járványhelyzeten is múlik. A kormány egyelőre sürgősségi rendeletet készül elfogadni a kötelező online oktatás február 8-ig történő meghosszabbításáról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?