Az online oktatás meghosszabbításáról fogad el rendeletet szerdán a kormány

Az első félév a téli vakáció után online fog folytatódni, február 8-ától, a második félévtől viszont a tanügyminiszter reményei szerint visszatérhetnek a tanulók az iskolapadokba.

Szerdai ülésén február 8-áig hosszabbítja meg az online oktatást a kormány – jelentette be kedden Sorin Cîmpeanu. A tárcavezető elmondta, azzal, hogy nem a tanév végéig teszi ezt, azt jelzi, hogy mielőbb újra szeretné nyitni az iskolákat.

Az első félév tehát továbbra is a számítógépképernyők előtt fog zajlani, de a miniszter reményei szerint második félévtől elindulhat a hagyományos, személyes jelenléttel zajló tanítás.

Egyelőre bizonytalan, szempont lesz-e az átoltottság

Az iskolák újranyitása a járványhelyzet alakulásától függ, de az egyelőre nem világos, hogy a pedagógusok átoltottságát is figyelembe fogják-e venni a döntéskor.

A tanügyminiszter hétfő este átiratot küldött a tanfelügyelőségekhez és az egyetemekhez is, melyben január 15-e 16 óráig visszajelzést kér a tanügyi káderek, a tanügyben dolgozó kisegítő személyzet és a tanintézményekben dolgozó más alkalmazottak oltási hajlandóságáról.

Az országos oltáskampány koordinátora, Valeriu Gheorghiță katonaorvos napokban tett nyilatkozata szerint viszont az iskolák újranyitása nem függ a pedagógusok beoltásától. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a tanárok ingyenes vakcinához juthatnak az oltáskampány keretében, mert kulcsfontosságú munkavállalóknak számítanak.

A téli vakáció január 10-éig tart. A második félév február 8-án kezdődik, előtte szemeszterközi vakáció lesz, január 30. és február 7. között.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?