A PSD számít az USR–PLUS-ra a kormány megbuktatásában

Ha az USR–PLUS azt akarja, hogy bukjon meg a kormány, mondjon le valamennyi minisztere – közölte szerda este Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Ciolacu Facebook-bejegyzésében ismét nyomatékosította, hogy pártja benyújtja a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, amint meglesz az elfogadásához szükséges 234 támogató aláírás.

„Ehhez jelenleg még hiányzik 30. Várjuk az USR–PLUS tagjait, ne kellessék magukat, hanem írják alá" – fogalmazott az ellenzéki párt elnöke. Hozzátette, a PSD nem fogja engedni, hogy a koalíciós pártok egymás zsarolására használják fel „a románoknak azt az kívánságát, hogy megszabaduljanak ettől az aljas kormánytól".

Florin Cîţu miniszterelnök szerda este jelentette be, hogy elküldte Klaus Iohannis államfőnek a Stelian Ion igazságügyi miniszter tisztségből való felmentésére vonatkozó kérést. Erre reagálva az USR–PLUS társelnöke, Dan Barna miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta, Florin Cîţu képtelen a kormányfői tisztség ellátására, ezért le kellene mondania.

„A hatalommal való visszaélés és az éj leple alatt, tolvaj módjára hozott döntések Liviu Dragnea védjegyei. Florin Cîţu pedig megmutatta, hogy rosszabb Dragneánál, mert cinikusan és rosszindulatúan csapja be a választókat, akik mást kértek tőle. Florin Cîţunak mennie kell” – írta Facebook-bejegyzésében a kormányfő-helyettes.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?