Húsz kormánypárti voksra lenne szükség a bizalmatlansági indítvány megszavazásához

A Szociáldemokrata Párt (PSD) valamennyi képviselője és szenátora jelen lesz a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány keddi vitáján és az azt követő szavazáson – jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu, az ellenzéki párt elnöke.

Ciolacu szerint húsz voksra lenne szükség a kormánykoalíciót alkotó pártok részéről ahhoz, hogy az indítvány átmenjen a parlament két házánk együttes ülésén.

A közszolgálati televíziónak nyilatkozó Ciolacu rámutatott: a PSD-s törvényhozók teljes létszámban jelen lesznek az alakulat által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján, és értesülései szerint a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) frakciójából sem lesznek hiányzók. Hozzátette, tárgyaltak az AUR-ral, amellyel nincs „közös politikai projektjük", de az alakulat nyilvánosan bejelentette, hogy megszavazza az indítványt, amely – Ciolacu szerint – várhatóan a független, illetve a nemzeti kisebbségekhez tartozó törvényhozók részéről is kap majd voksokat.

„Húsz szavazatra lenne szükség a kormánypártok részéről ahhoz, hogy átmenjen a bizalmatlansági indítvány" – nyomatékosította a szociáldemokrata pártelnök.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?