A PSD még csütörtökön bemutatja a bizalmatlansági indítvány szövegét

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csütörtökön ismerteti a bizalmatlansági indítvány szövegét, amelyet a törvényhozók aláírásukkal támogathatnak majd jelentette be Sorin Grindeanu, az ellenzéki párt első alelnöke.

Sorin Grindeanu | Fotó: AgerpresMa a PSD bemutatja a bizalmatlansági indítvány szövegét. A PSD az egyetlen párt, amelynek a parlamenti képviselők száma révén megvan a hatalma arra, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményezzen. Aki valóban azt akarja, hogy ez a kormány megbukjon, az aláírja a PSD indítványát. A többi csak üres beszéd mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Grindeanu.

A PSD-s politikus hozzátette, akik valóban elégedetlenek a kormánnyal, aláírják a bizalmatlansági indítványt, aki ezt nem teszi meg, az folytatja az alkudozást, zsarolást további előnyök megszerzése érdekében".

Grindeanu szerint az USRPLUS a probléma részét képezi, nem a megoldást jelenti", és ha ez a párt valóban meg akarja buktatni a kormányt, törvényhozói aláírják a PSD indítványát. Hozzátette, korábbi bejelentésükhöz híven akkor terjesztik a parlament elé a dokumentumot, amikor meglesz a 234 támogató aláírás.

Ma ismertetni fogjuk a szöveget, és várjuk, hogy legyen meg a 234 aláírás. A legutóbbi indítványról való szavazáskor körülbelül 30 támogató voks hiányzott. Ha az USR–PLUS valóban földre akarja teperni a kormányt, és nem csak a zsarolás, a koalíción belüli alkudozás a célja, aláírja ezt a bizalmatlansági indítványt" fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mint megírtuk, a kormánykoalíció második legnagyobb pártja, az USR–PLUS csütörtökön megvonta a politikai bizalmat Florin Cîțu miniszterelnöktől, és bizalmatlansági indítványt kezdeményezett ellene amiatt, mert szerda este leváltotta a pártszövetség igazságügyi miniszterét, Stelian Iont. Az USR–PLUS a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) támogatását kéri a bizalmatlansági indítvány benyújtrásához.

Kapcsolódók

Kimaradt?