Nem tárgyalja a képviselőház az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Levette napirendjéről a képviselőház házbizottsága a Toma Petcu energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. 

Ioana Bran képviselőházi titkár tájékoztatása szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott indítvány „kényszerítő követeléseket” intéz a kormányfőhöz, ami az Alkotmánybíróság előírásaiba ütközik, és azért vették le a napirendről, hogy megszövegezőinek lehetőségük legyen újrafogalmazni a beadványt.
Victor Paul Dobre liberális párti képviselő úgy vélekedett, hogy az egyszerű indítvány napirendről való levétele a Szociáldemokrata Párt visszaélésének eredménye. Dobre szerint a nagyobbik kormánypárt így akarja elkerülni egy olyan kérdés megtárgyalását, amely most, a tél küszöbén életbevágóan fontos a lakosság számára: az energetikai szektor „drámai” helyzetét. 

A PNL frakciója még nem döntötte el, hogy módosít-e az indítvány szövegén.

A Nemzeti Liberális Párt kedden nyújtott be egyszerű indítványt Toma Petcu energiaügyi miniszter ellen. „A tél küszöbén fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy a román állampolgároknak nem kellene szenvedniük egy felelőtlen kormányzás miatt. Nagyon sok gond van az energia árának alakítása, a hiányos gáztartalékok, a hiányzó beruházások miatt. Mindezekért az energiaügyi minisztérium hibás menedzsmentje a felelős, ezért Toma Petcu miniszternek le kell mondania” - hangoztatta a plénumban Raluca Turcan, a PNL képviselőházi frakcióvezetője. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?